Kaj je kineziologija in zakaj je ključnega pomena?

Kineziologija preučuje človekovo gibanje s fiziološkega, biomehanskega in tudi psihološkega vidika. Z drugimi besedami gre za preučevanje gibanja telesa na primer med vadbo, vsakodnevnimi opravili, pred in/ali po poškodbi ter vpliva različnih oblik vadb ali aktivnosti na telo in njegovo delovanje (denimo pri vadbi za moč, hitrosti, vzdržljivosti, hujšanju).

Kineziologija ljudem pomaga pri gibalni in športni vadbi in pripomore:

  • vzdrževati in izboljševati telesno zmogljivost,
  • preprečevati nastanek, oziroma upočasnjevati, razvoj določenih bolezenskih pojavov,
  • vzpostavljati mehanizme za uspešno zdravljenje po rehabilitaciji.

BOJAN ĐORĐESKI

Diplomiran kineziolog

Kineziološka vadba, odprava bolečin, izboljšanje telesne drže, dinamični vzorci za športnike, posvet glede prehrane, hormonskega ravnovesja, bioritma

Sem Bojan, diplomiran kineziolog in trenutno v procesu študija manualne terapije. Že kot otrok so me starši usmerili v šport in od takrat naprej sem našel velik smisel v tem. S tem, ko so se moji možgani razvijali/odraščali, se je vzajemno spreminjalo tudi moje dojemanje o zdravju in zdravem gibanju. Tako sem se usmeril po znanje k različnim tečajem in literaturam. Zavedam se, da je za zdrav organizem pomembno dobro medmišično ravnovesje, dobra drža, bioritem v skladu z letnim časom in sezonska prehrana ter mnogo več kot le standardno: “zdrava hrana in dovolj gibanja”. Prav tako je pomembno se znati sprostiti in z masažnimi tehnikami poskrbeti za skladen mišični tonus.

CENA

25 €/h

 za uporabnike Retra

  • Ura osebnega trenerstva ne vključuje uporabnine Retra.
  • Termin os. treninga in način plačila po dogovoru s trenerjem.
 

ŽELIM REZERVIRATI SVOJE MESTO V
RETRO STUDIU >

LOKACIJA