RETRO STUDIO: ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG VODI V KVALITETNO ŽIVLJENJE

Kolikokrat ste že slišali, da se zdrav življenjski slog obrestuje? Toliko poslušamo o zdravi prehrani, pomenu gibanja vsaj tiste pol ure na dan, sproščanju, času, ki si ga moramo vzeti samo zase … Kaj od tega izpolnjujemo redno?

Mogoče bi se mogli raje vprašati, kolikokrat ste že preslišali, da se zdrav življenjski slog obrestuje, podrobneje premisliti, kaj obrestovanje zares pomeni in narediti korak naprej.

Kako se zdrav življenjski slog povrne?

Zelo enostavno, vsi že veste: starost ni važna, za zdrav življenjski slog se vedno lahko odločite, pozitivne učinke boste čutili zelo hitro. Katere? Redno gibanje krepi srce in ožilje, ki sta ključna za delovanje našega celotnega organizma, močno dvigne našo raven energije na dolgi rok, spodbuja naše miselne procese k večji aktivnosti, sprošča vsakodnevni stres in dvigne nivo samozavesti, saj nam redno uspeva delati nekaj dobrega zase, tako na fizični kot tudi na psihični ravni.

Zdrav življenjski slog pa ima še eno temeljno prednost: povrne se na dolgi rok. Če za svoje telo in um pričnete skrbeti prej, boste kvalitetno preživljali vsa življenjska obdobja.

Živimo v času hitrega tempa. Povsem normalno je postalo, da nimamo časa zase – tu je družina, služba, obiskovanje staršev, prijateljev. Kako v vsem nemiru, v katerem imamo vse manj časa za to, da bi se enostavno usedli in zadihali, v miru spili kavo in prebrali časopis, najti dragocene trenutke še za tisto pravo gibanje, telovadbo, rekreacijo, potem pa še za sprostitev uma in počitek?

Prioriteta #1: vzemite si čas zase!

Vseeno pa se je treba, ne glede na nemir, ki nam preprečuje, da zares razmislimo o globljem pomenu vsega naštetega, zavedati, da so to prioritete, ki jih postavlja naše telo že od nekdaj, četudi mu kdaj preprečujemo ali enostavno nimamo časa.

Kako mu prisluhniti? Postavite prioritete. Nato se jih držite, dokler ne postanejo navada in samoumevnost. Tudi v Retro studiu smo se vprašali podobno: kako zastaviti cilje in vizijo tako, da bo vsem tistim, ki si vzamejo čas zase, zagotovljeno, da ga bodo tudi izkoristili v kar največji meri?

V tem duhu smo zastavili našo malo oazo. Retro studio je v prvi vrsti podpisan z zdravim življenjskim slogom. Ker vemo, kako hitra življenja živimo, smo poskrbeli, da vam ne bo treba skrbeti za parkirišče ali gledati na uro in se še dodatno prilagajati: naša telovadnica je namreč odprta vse dni v letu od 5.00 do 24.00 ure. Ker so naša življenja tudi glasna, potrebujemo tišino že v telovadnici, ki je ni užitek deliti, če je zraven še ogromno drugih. Tudi za to je poskrbljeno, saj je namen ravno ta, da si v miru vzamete čas zase. Tako je tudi trening lahko narejen tako, kot se spodobi. Če potrebujete dodatno podporo, imamo na voljo osebne trenerje (psst … pripravljamo tudi online vadbe, ki vas bodo usmerjale pri uporabi naših naprav in pravilnem izvajanju vadb).

Zdrav življenjski slog in vloga počitka

Ne pozabite na počitek, ki je ključnega pomena po vsakem treningu ali vadbi tudi iz psihološkega vidika, saj imamo za redno izvajanje določene aktivnosti več motivacije, če se po njej nagradimo.

V našem Retro studiu nismo pozabili na sprostitev. Na enem mestu imate vse, kar potrebujete: zraven telovadnice vas čaka kuhinja za pripravo napitkov, kavč, na katerem si lahko odpočijete, savna, v kateri se lahko znebite vsega stresa, na izbiro pa imate tudi opcijo masaže. Zdaj bo organizacija nekoliko lažja, kajne?

Vemo, da časa zase ni vedno moč postaviti na prvo mesto. Vseeno pa naj bo na vaši listi prioritet: ne pozabite, s tem, da skrbite zase, skrbite tudi za druge.